Se dette nyhedsbrev i en browser

Kontrakten er forlænget

Vi er utroligt glade for, og stolte over, at kunne offentliggøre en forlængelse af samarbejdet med Peab Asfalt. 

1. april er samarbejdet forlænget med yderligere 3 år, og vi er meget tilfredse med at kunne fortsætte og udbygge det gode samarbejde vi har med Peab. Samtidig er vi stolte over at skulle betjene en kunde der i respekt for de udfordringer bl.a. transportbranchen står overfor, har været villige til at sikre os og vores vognmænd nogle gode vilkår at arbejde under.

Vil du gerne stille med asfaltlastbiler

Forlængelsen af vores kontrakt med Peab Asfalt betyder at vi fortsat vil have fast kørsel til 80 asfaltlastbiler, og i den forbindelse hører vi gerne fra vognmænd, der gerne vil være en del af aftalen. Vi har brug for både kran/grab lastbiler, sættevogne og kærretræk.

Så kører vi atter bentonit til udskibning

Efter der i en længere periode har været lidt stille omkring udskibning af bentonit, har vi nu atter fået en ny opgave med transport af bentonit for Dantonit A/S. Det er et 100 % ejet NCC-selskab.

Bentonitten udvindes på Tåsinge og udskibes som rå-bentonit i Svendborg, eller køres til videre forarbejdning på fabrikken i Odense. Den aktuelle kørselsopgave er således til eksport, altså udskibning, med i alt 3 laster af knap 4.000 ton pr last.

Bentonit er en meget speciel lerart, som kun kan udvindes få steder i verden, men som til gengæld har mange og meget forskellige anvendelsesformål. I nærværende tilfælde udnyttes bentonittens egenskab som vandtæt membran.

Rent transportmæssigt er der lidt større udfordringer i at transportere bentonit end i forhold til andre råstofmaterialer. Bentonit er som nævnt en lerart, og det er den mest ”fedtede” af alle lerarter, hvilket gør at det kan være svært at få skred i læsset, når der tippes. Ligeledes bliver området hvor man tipper lige så glat som ved isslag, og selvfølgelig især hvis det samtidig regner. Og det var præcis hvad vi oplevede ved sidste lastning. Kraftig storm og regnbyger. Skibet, som skulle lastes, var Buvik, en norsk selvlosser eller skulle vi måske kalde den for selvlaster, da de selv lastede med skibets egen gravemaskine, hvilket trods vejrmæssige udfordringer forløb rigtig godt.

35 år går hurtigt

Der er kørt mange læs siden Richard Nielsen startede hos os for 35 år siden. Richard kom med på holdet, da DSV overtog Hammerbro Bech Trans i marts 1987.

Richard kom til Skuldelev og fortsatte med at skaffe kørsel og vognmænd til at køre det. Sverige blev mere og mere hverdagen for Richard. ”Indimellem var jeg mere i Sverige end hjemme og det gav lange dage” siger Richard.“Leif Tullberg bad mig om at løse en opgave, og det ville jeg ikke. Du kan bare fyre mig sagde jeg.” Men Leif svarede. Man smider ikke guld på gaden. Richard har selv kørt mange kilometer på landevejen.
Med 12 års erfaring bag rattet i lastbiler, fra Haparanda til Tyrkiet, skal der meget til, for at Richard ikke kan finde en løsning, når der skal transporteres gods.”Jeg trives bedst ude hvor det sker, og jeg har haft kontorer flere steder. I en skurvogn på Kalundborg havn og i Malmø. Men de fleste timer i bilen rundt i det danske land.”Det er mest volumetransport Richard beskæftiger sig med, og sådan har det været i 35 år.

Årets store vognmandsmøde

Lørdag den 23. april samlede vi 75 gæster til vores årlige "Vognmandens dag", heraf 60 af vores vognmænd.

Dagen blev indledt på Roskilde Kongrescenter med indlæg fra ATL, samt tidligere direktør for DI Transport, Michael Svane, samt fra os selv.

ATL gennemgik bl.a. forventningerne til håndteringen af lovforslaget omkring arbejdstidsdirektivet for mobile arbejdstager, mens Michael Svane gennemgik transportens vilkår, og hvad vi kan forvente af fremtidens transportforhold.

 

Herefter gik turen til vores kontor på Gammel Marbjergvej 17, hvor en række af vores samarbejdspartnere havde opstillet stande, ligesom vores medarbejdere stod klar til nogle af de snakke, som der desværre ikke altid er tid til i hverdagen.

Tak til alle for deltagelsen, tak til samarbejdspartnere og gæster, der støttede op om arrangementet. Alle var med til at skabte en rigtig god stemning på en helt igennem fantastisk dag.

Medarbejdernyt 

Tillykke til Karin og Tine. I Roskildeafdelingen har Karin Christiansen rundet de 50 år og Tine Gøth kan fejre de 40 år.

Frameld dig dette nyhedsbrev