Se dette nyhedsbrev i en browser

En lærerig formiddag

Lørdag d. 26. januar havde kørselsafdelingen og markmændene i Øm sat en formiddag af til videndeling.

Vognmand Martin Vesterlyng lagde sted og biler til, så alle fremmødte kunne lære lidt mere om de praktiske ting ved en lastbil. Udover Martins biler fra Mogens Jensen A/S mødte Danny Vallem også op med sin båndbil, ligesom vognmand Per Christensen og vognmand Henrik "Krumme" Olsen stillede op med deres kran/grab-biler. På mødet blev der gennemgået opbygning, kraner, båndbil, tandem, twinstear, boogietrækker, sidetip, pendelsider, jernkasser, asfaltopbygning, bag- og frontmonteret kraner, containerhejs, afmontering af kraner og meget mere.

Alle deltagere havde en god og lærerig lørdag, og en stor tak skal lyde til de involverede vognmænd for deres deltagelse.

En spændende arbejdsplads

Det kræver styr på papirerne, når sikkerhedsporten til Kastrup Lufthavn skal passeres med en tons tung lastbil. Det har vi her hos DSV Transport, og derfor er det en glæde at kunne fortsætte det gode samarbejde med Brødrene Hedegaard, der har forlænget kontrakten med lufthavnen frem til 2018.

Brødrene Hedegaard
har entreprisen i lufthavnen, der omhandler belægningen af de omfattende arealer, som fly og kørende materiel benytter. Det er mange kvadratmeter asfalt og beton, der skal vedligeholdes og løbende udbygges.
Det er projektchef Lars Granzow fra Brødrene Hedegaard, som DSV Transport har den daglige kontakt med, og Lars har et godt kendskab til branchen, da han "altid" har arbejdet med asfalt og belægning i forskellige sammenhænge.

Det er helt andre faktorer som er afgørende, når der skal lægges ny belægning i Kastrup Lufthavn. Sikkerhedskravene er ekstreme, og bare et eksempel kan være, at der ikke må læsses asfalt af, uden at aflæsningen bliver kontrolleret, så der ikke er mulighed for at placere fremmedlegemer i startbanen. Chaufføren skal være godkendt af PET, og hver gang der køres inde på området, skal chaufføren igennem sikkerhedskontrollen, der er lige så omfattende, som hvis han skulle ud at flyve.
 
Tidsfaktoren er en udfordring, når der skal lægges en ny belægning. Flyene skal kunne lande og starte konstant, så når Lars og hans samarbejdspartnere skal ud på startbanen og lægge asfalt, tikker stopuret. Undskyldninger for forsinkelse eksisterer ikke, derfor har Lars Granzow valgt sine samarbejdspartnere med omhu.

Tillykke til Ida

Gennem 25 år har Ida Pedersen holdt snor i mange opgaver hos DSV Transport.

Ida startede som sekretær for Leif Tullberg i Skuldelev, og det var dengang kuglerne blev støbt til eventyret om DSV Transport. Opgaverne var af meget varierende karakter, og ingen kendte dagen, før den var gået. Det passer Ida godt at have udfordringer, og selvom der er gået 25 år, så har der hele tiden været nye opgaver der skulle løses.

Da DSV Transports hovedkontor flyttede til Malmø i 2011, blev Ida en del af afdelingen for Business Control og igen ventede nye opgaver. "Jeg trives bedst i et firma der skal udvikle sig, og hvor dagene er forskellige" siger Ida, der er glad for jobbet i et dynamisk firma.

Stor opgave til Aarhus

For MT Højgaard A/S er der nu gang i kørslen til det store sygehusbyggeri på Skejby Sygehus.

Der er allerede gang i lastbilerne på byggepladsen, og man regner med, at der skal køres 170.000 m3 materialer og jord til og fra byggepladsen. Det er et spændende projekt, som giver megen synlighed for vores afdeling i Aarhus. Kørselsopgaverne vil rulle frem til foråret 2014.

Det nye Universitetshospital i Aarhus er danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri. Hospitalet bliver på størrelse med en mindre dansk provinsby.
Det nye Universitetshospital i Aarhus skal bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital Skejby til et samlet hospitalskompleks.
 
Det store hospitalskompleks vil blive organiseret som en by med kvarterer, gader, pladser og torve. Målet er at skabe en grøn mangfoldig og levende bydel. Hospitalet er også tegnet til at imødekomme fremtidens krav til teknik, behandlingsformer og arbejdsmetoder.

Hospitalet vil være fuldt færdigbygget i år 2019 og skal behandle omkring 100.000 indlagte patienter årligt.
Send dit forslag til et spændende indlæg, der kan bringes her i nyhedsbrevet. Send dit forslag til Lars Kristoffersen på lars.buck.kristoffersen@dsvtransport.dk. Indlæg der bliver bragt, udløser tre flasker dejlig rødvin til initiativtageren.
Frameld dig dette nyhedsbrev